LLOGUER

LA BONA SORT EN EL LLOGUER DEL SEU HABITATGE

Teniu pensat a llogar el vostre habitatge i encara surten dubtes de com fer-ho de forma segura i sense pors?

Heu estalviat durant molts anys i decidit comprar un pis, o bé heu conservat amb esforç i privacions el vostre piset de solters, o potser ha heretat una llar familiar i vol treure una lícita rendibilitat que li complementi la seva jubilació?
Doncs en aquestes línies li ensenyarem com no confiar a la sort i deixar que La Bona Sort, treballi en la gestió del seu patrimoni. I amb només 4 senzills accions!

         1º) A l’hora de posar el seu patrimoni al Mercat, confiï en un Agent de la Propietat Immobiliària i Administrador de Finques col·legiat, perquè l’assessorarà en com preparar el pis per presentar-lo en excel·lència de condicions d´habitabilitat i estudiarà amb justícia i equitat el preu exacte que la Llei 11/2020, de 18 de setembre regula per a la Contenció de Preus de lloguers des del 21 de Setembre. Els demandats ens diuen als professionals del mercat de lloguer que necessiten immobles no només en perfecte estat, sinó en estat d’excel·lència.

Junts amb l’equip professional comercial i legal de la immobiliària, estudiaran la documentació legal de l’habitatge i tramitarà l’atorgament de les certificacions legals que la normativa exigeix, com ara la Certificació de Domini i Càrregues, la Cèdula d’Habitabilitat, l’Etiqueta Energètica i l’Índex de Preus, així com la revisió de les pòlisses de subministraments i les de manteniment d’instal·lacions i assegurança de la llar llogada.
El reportatge fotogràfic que en farà l’API li servirà tant per presentar el pis n’optimes condicions d’oferta i accessibilitat comercial, alhora que li deslliurarà de visites, ara per la Covid 19 restringides per a assegurar la seva llar i la salut dels que s’interessin per ella. Tanmateix, ens ajudarà per a configurar l’inventari que ha d’acreditar l’estat que s’entrega el pis i que ha de provar l’estat preexistent a l’entrega de claus.

        2º) El seu API-AAFF, preservant la seguretat de les dades personals de tots els interessats en el seu pis, li presentarà les ofertes rebudes des de la seva plataforma de presentació de documentació i ofertes. Després, havent estudiat el risc de totes elles amb el seu partner en assegurances d’impagament de lloguers, seleccionarà junt amb vostès la família que ha de gaudir del seu pis pels 5 següents anys.

         3º) Però tot això no és de gran validesa si no ho transcrivim a un contracte que, de forma exhaustiva i completa, detalli en un mínim de 30 pàgines tots els ets i uts de com s’ha de conservar l’habitatge, els protocols de pagament, els supòsits de desistiment anticipat, els deures a complir per a la recuperació de la fiança i garanties addicionals convingudes, així com el de l’estat que ha de complir-se per a la devolució de claus i resolució de contracte. Per a aquest vital procés documental, el seu API comptarà amb exclusius esborranys de contractes actualitzats i validats tant pels seus Col·legis Professionals com per l’Administració d’Habitatge i de Consum de la Generalitat.
Els procediments contractuals i de tancament de negociació, ja no poden ser les dues cares d´un full de condicions que es compra a l’estanc o que es baixen d´internet.

         4º) I és ara, després de signat el contracte (telemàticament si s’escau des de la plataforma de signatures digitals del Col·legi API Bcn per a garantir-li la salut i seguretat de les parts) i presentat aquest a l’Incasòl per a registrar la fiança i validar la legalitat de les condicions contractuals, quan comença a florir el quart pètal del nostre trebol de la Bona Sort.
És amb la Gestió Eficient del patrimoni i la Vigilància de l’acompliment del contracte mitjançant la tasca continuada de l’API-AAFF, com la propietat troba la millor garantia que els seus drets estaran sempre garantits.
Per una banda amb la cobertura d’una assegurança d’impagaments que li protegirà per 12 mesos, 3.000 € d’actes vandàlics i altres 3.000 € per Defensa Jurídica, i d’altra amb l’assessorament fiscal i jurídic que només un API amb formació d’advocacia immobiliària pot oferir per encarar 5 anys de total cobertura de pagaments i plens de seguretat enfront dels canvis legislatius.
No invertir en la millor i professional seguretat jurídica a l´hora de llogar el vostre immoble, us pot sortir massa car. No ho permeteu.
Encara i així, recordeu que tenir al vostre costat un bon API com a defensor actiu del vostre patrimoni, no tan sols consisteix a presentar-lo com una simple trinxera davant les demandes dels llogaters. Cal prendre consciència dels canvis i fer confiança a l’Administrador de Finques que us farà costat a amb els seus coneixements davant l´evolució dels preus i demandes del mercat local de lloguer.

I ara… descanseu sabent-vos recolzats pel suport d’un equip de professionals ben preparats en habilitats de comercialització, negociació i administració i que coneix amb rigor els protocols de negociació que fan de la nova economia immobiliària una realitat en constant canvi.

I doncs, ara que ja sabeu com ha de ser un procés de lloguer eficient i que farà un API – AAFF-ADVOCAT per als bons propietaris … ens posem a treballar?

Miguel Angel Romero Polanco
Agent de la Propietat Immobiliària nº 3002  Administrador de Finques nº  4945    
AICAT (Agent Registrat Generalitat nº 1436)
Advocat exercent nº 38720-Associat a APIALIA MLS
Delegat Territorial  Col·legi API – BCN-8
Associat a MLS AGORA  BCN Mediador de Conflictes GENCAT 904 C