COMPRA-VENDA,  MARC LEGAL

GESTIÓ DE VENDA COMPARTIDA , GARANTIA D’ÈXIT

Ja és innegable. Des de 2007 el sector de la gestió immobiliari ha canviat, i per a millor.

Malgrat d’ haver arribat a la zona nord de Barcelona a superar una caiguda de preus al voltant del 60 %, tant des del Col·legi i ‘Associacions d’Agents de la Propietat Immobiliària, amb la posada en marxa de les Associacions de Gestió de Cartera Compartida APIALIA, com des de les altres associacions ja existents liderant les seves  respectives zones, como ara IMMOALIA  ( 14 agencies a  Sant Andreu, Sagrera, Congrés, Nou Barris, Horta, Guinardó i Sagrada Família), i ACTIVAT ( 60 a Bcn Província), entre d´altres, han apostat decididament per liderar el canvi del sector.

Així, sense fer soroll,  ha arribat fins al nostre mercat, amb voluntat d’implantar-se com l’eina que garanteix l’èxit als compradors i venedors, el sistema de  GESTIÓ DE VENDA MITJANÇANT EXCLUSIVA COMPARTIDA, un model de negoci exitós creat fa 100 anys als EE.UU amb el nom de MLS (Múltiple Listing System).

Els nous immobiliaris, allunyats de l’ imatge estereotipada associada a l’especulació, ara, equipats de les últimes tecnologies, aixequen acta diària del nous usos i eines que el mercat posa en la seva mà per a ajudar els seus clients.

Son una nova generació d’ API  preocupats per ajudar a solucionar els problemes i necessitats patrimonials de seus clients. Empresaris de proximitat, coneixedors de cada cantonada del seu poble. Emprenedors que obren portes 60 hores a la setmana per a oferir el millor servei  i que lluiten  venda a venda, per a treure endavant les demandes dels seus clients, com a prova de la seva vàlua i reconeixement professional.

Son part de la nova economia, empresaris que hi inverteixen el seus temps, malgrat que, de vegades, no hi obtenen fruits,  perquè el treball de l’immobiliari és llarg placista i lligat al èxit.

Doncs aquests immobiliaris, que últimament es passaven el temps donant males notícies als seus clients, ara es dediquen a transmetre el pols del mercat en temps real, al mateix temps que lluiten per  dignificar la professió mitjançant la implantació dels nous sistemes de gestió que permeten atorgar als clients la màxima difusió del encàrrec de venda,  i que cada dia veuen a la immobiliària del costat com un “competidor, “ en  lloc d’un enemic.  ( ¿s’imaginen un forner  que compartís preus i tècniques amb altre forner de 2 carrers amunt ? ) .

El resultat: la col·laboració entre els API que les integren, ha aconseguint reduir prop d’un 42% el període mitjà de venda dels habitatges que comercialitza.

L’ API  de proximitat coneix la informació privilegiada del preu al que s’han venut altres finques ja que disposa de testimonis de venda reals actualitzats per part de la MLS.

El resultat és la constatació en la nostra comunitat autònoma , com a líder del mercat espanyol que ja s’està recuperant des de finals de 2013, un constant ritme i regularitat de vendes que fa presagiar una lenta , però segura, recuperació de mà d’ aquests joves professionals que han sabut reconduir en aquests últims anys els  seus models de negoci en benefici de compradors i venedors .


AVANTATGES PER AL COMPRADOR:

A una agència associada a una MLS, accedirà amb una sola visita a una gran oferta d’ immobles seleccionats de forma més ràpida, transparent i eficaç.

1 . QUANTITAT D’ INFORMACIÓ:
Una MLS disposa d´una oferta exclusiva d’ immobles en venda a la zona , subministrada per  totes les agències associades. Això millora la preselecció i optimitza el temps.

2 . QUALITAT DE LA INFORMACIÓ:
Tots els pisos d´una MLS mantenen idèntiques condicions de venda. Això suposa total transparència del mercat immobiliari.
3 . SEGURETAT JURÍDICA :
Existeix un mandat de venda per escrit i es disposa de tota la informació registral – urbanística de cada pis.
4 . FORMACIÓ DELS API ASSOCIATS.
els API associats reben formació constant i ofereixen als clients:
• serveis financers i assessorament administratiu- jurídic-fiscal
• gestió de vendes encadenades i serveis post -compra

AVANTATGES PER AL VENEDOR:

Quan un propietari contracta la gestió de venda del seu d’immoble a un API associat a una MLS, està encarregant simultàniament aquesta operació a tots els API associats, però amb la seguretat que estarà assessorat  en tot moment per  l’agent que ha rebut l’encàrrec de venda.

1 . AUGMENTA LA RAPIDESA A LA VENTA
Una MLS garanteix que la força i impacte de venda de l’immoble es multiplica i maximitza  mitjançant més promoció, més publicitat, més màrqueting  i més recursos comercials destinats a la venda.
2 . GENERA UNA RELACIÓ DE SERVEI MOLT MÉS ESTRETA :
El venedor al contractar els serveis d’una agència associada a la MLS, té la seguretat de que aquesta es comprometrà d´una forma més exclusiva. S’estableix una autèntica relació de representació entre venedor i assessor immobiliari.
3 . PERMET A L’API INVERTIR MES RECURSOS :
Una MLS, pel fet d’exigir mandats en exclusiva múltiple , permet multiplicar la inversió necessària per la difusió publicitària del pis.
4 . FORMACIÓ DELS API ASSOCIATS .
Els API associats ofereixen :
• estudis de mercat objectius, reals, amb un veritable pla de venda
• reportatge multimèdia i accions de Open House.
• publicar el pis en més de 42 portals i webs de tot el mon.

• assessorament en serveis financers i assessorament administratiu- jurídic-fiscal
• cartera de clients compradors ben calibrats i  cartera d’inversors.
• assessorament en la comercialització i  servei post –venda.

I ara que ja sap com s’aconsegueix el camí de l’èxit immobiliari , ens posem a treballar  . . .

Miguel Angel ROMERO POLANCO
Advocat exercint n º 38720
Agent de la Propietat Immobiliària 3002
Administrador de Finques 4945
AICAT (Agent Registrat Generalitat n º 1436)
Agent internacional CRS-SPAIN
Director Comercial de FINQUES SAN ANDRES des de 1980